De nieuwe makers
2022
Terug naar het overzicht zoeken
2022

Arthur Burggraaf

Eindexamen illustratie Alice in Wonderland

Voor het eindexamen van illustratie kregen wij de opdracht om een boekcover te maken voor het boek Alice in Wonderland. Voor dit werk ben onder andere ik aan de slag gegaan met de karaktereigenschappen van Alice. Wie is Alice? Wat doet ze? Dit heb ik proberen te verwerken in het karakter die ik getekend heb. Voorbeeld: Alice is transformeerbaar, vrolijk en een superheld. Dit heb ik verwerkt in het ‘vlindermasker’ wat ze draagt.

Hiernaast heb ik ook gewerkt in het thema ‘steampunk’ ik heb Alice bijvoorbeeld een zaklampgegeven die er uitziet als soort pistool en de Mad Hatter ziet eruit als een baron. Verder heb ik nog andere tekeningetjes toegevoegd in de compositie om de ‘swirls’ op te vullen. De swirls zijn toegevoegd om de rare dingen die in Wonderland gebeuren uit te beelden. Ook heb ik geprobeerd wat elementen toe te voegen van de oorlog die in het verhaal voorkomt. Op de achterkant van de cover, waar ook de samenvatting te lezen is, staat namelijk een legertent en een kasteel. Ook is er een klein leger te zien die de velden in marcheert. Op de voorkant heb ik geprobeerd wat actie en ‘strijdlust’ weer te geven door de karakters, Alice en de Mad Hatter, als superhelden te positioneren. Op zoek naar avontuur. Op deze manier heb ik dus geprobeerd het verhaal duidelijk te visualiceren op de cover van het boek. Ik vond het een heel leuk project om te doen, waar ik ook weer veel uit heb geleerd.

Strips voor de Koningklijke Landmacht

Sinds een jaar mag ik met veel plezier werken aan een maandelijkse strip voor de Koninklijke Landmacht. Voor deze rubriek, die Op Linie heet, heb ik een drietal karakters ontworpen die met regelmaat terug komen in deze strips. De majoor, de sergeant en de soldaat. Allemaal verwerkt met hun eigen karaktereigenschappen. Hierbij wil ik een aantal strips uit de reeks laten zien.

Arthur Burggraaf

Opleiding: Mediavormgever – Grafische vormgeving

Tags

Beeld
Mediavormgever – Grafische vormgeving
Schoolopdracht
Vrij werk
Groen
Mix