De nieuwe makers
2022
Terug naar het overzicht zoeken
2022

Rosalie Brak

Kies een studie in 4 stappen!

Dit was een opdracht vanuit mijn stage die ik zelf mocht bedenken en uitvoeren. Ik heb gekozen voor het studie keuze-boekje omdat ik zelf nog bezig was met de keuze van mijn vervolgstudie. Daarom leek het mij interessant om een (werk)boekje te maken over studiekeuzes, met mijzelf als gebruiker in het achterhoofd. Hierdoor kon ik mijn eigen studiekeuze vanuit een ander perspectief bekijken. Ook was dit voor mij de uitgelichte kans om van alles uit te proberen en uit te voeren. Riso print, open binding, uitgestanste vormen, tabjes, onderzoek & copy het hele proces heb ik zelf doorlopen (met hulp van mijn stage) en niks was te gek of te veel, want ik was mijn eigen opdrachtgever. En dit alles maakte dit een hele leuke en leerzame opdracht waar meerdere leerdoelen in verworven zaten.

Illustraties Oer Vuur Ijzer

Tijdens mijn stage heb ik gewerkt aan het project Oer Vuur Ijzer. Dit is een stichting in Heeten die staat voor de Germaanse geschiedenis van Heeten. Tijdens mijn stage is er een hele huisstijl ontwikkeld voor deze organisatie, en uiteindelijk moest er ook een doeboek komen. De illustraties uit het doeboek heb ik gemaakt en hier ziet u een handvol. Het zijn allerlei illustraties; schema’s, wapens, eten, dieren, natuur en eigenlijk alles wat met het Germaanse leven te maken heeft. De illustraties bevatten allerlei structuren die ik met verf en verschillende materialen analoog heb gemaakt en daarna digitaal bewerkt.

Sport Spullen Bank

Sport Spullen Bank is ook een opdracht waar ik tijdens mijn stage aan heb gewerkt. Dit is een sociale organisatie die oude sportspullen inzamelt en uitdeelt aan mensen die niet kunnen betalen voor nieuwe sportspullen. Zo blijft sporten voor iedereen toegankelijk. Voor de Sport Spullen Bank heb ik een logo en huisstijl ontwikkeld. Het logo is een typografisch logo dat door de ronde vormen een vriendelijke uitstraling heeft, maar ook staan de ronde vormen voor beweging en sport. De kleuren in het basis logo zijn geel, groen en blauw. In het midden vormen de gele en blauwe kleur een nieuwe kleur; groen. Dit staat voor het uitwisselen van de sportspullen. De patronen die gebruikt worden in de huisstijl zijn een knipoog naar de verschillende vloeren van de verschillende sportzalen en velden!

Rosalie Brak

Opleiding: Mediavormgever – Grafische vormgeving

Tags

Beeld
Mediavormgever – Grafische vormgeving
Stageopdracht
Mix